Grahamsscones
opskriften:
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 250 grader.
2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Skær smøret i mindre stykker og tryk det sammen med melblandingen med fingrene til en grynet masse.
3. Tilsæt mælken under omrøring ind til blandingen begynder at forme sig til en dej. Del dejen i fire stykker og pres dem sammen til runde kager med en diameter på ca. 12-15 centimeter. Skær to ridser i hver "kage" i et kryds og prik huller med en gaffel.
4. Læg dem på en bageplade dækket med et stykke bagepapir og bag i ca. 10 minutter. Serveres frisklavede og varme direkte fra ovnen!
Ingredienser
3 dl Mælk
80 g Smør
4 dl Grahamsmel
4 dl Hvedemel
4 tsk Bagepulver
1 tsk Salt
Jeg vil helt sikkert anbefale www.grovboller.dk til andre :)
Billeder
Alm. grovboller uden æg.
Jeg har leget lidt med denne opskrift længe, det er egentligt bare en "basis" opskrift på boller, jeg selv har eksperimenteret lidt i.
Opskriften:
Fremgangsmåde
Æltes godt evt. tilsættes lidt ekstra mel, trilles og hæver så igen til ovnen er varm.
Bages ved 225 grader C alm. ovn i 10 - 15 minutter.
5 dl. Vand
50 gram Gær
30 gram Sukker
1 tsk. Salt
130 gram Olie
500 gram Hvedemel
400 gram Govhvedemel
3 håndfuld havregryn
pensles med mælk eller vand, jeg har denne gang drysset lidt græskarkerner over, men man kan jo bruge alle slags kerner.
Jeg har også forsøgt at putte 3 dl. 5 korns blanding i bollerne, men syntes de bliver tørre og smuldre.
Billeder
Ingen kommentarer:
Send en kommentar