Opskriften er fra Maduniverset og jeg har kun lavet få ændinger i den, de er markeret med skrå skrift.
Ingredienser:
210 g. vand
400 g. sukker
1 spsk. vanillesukker
2 pk. husblas
2 tsk. citron saft el. anden smag
flormelis til at strø over og under skumfiduserne
Fremgangsmåde:
Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag varme. Jeg vælger allerede nu at putte farve i her.
Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen
En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen.
Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en elpisker til den er blevet "hvid" og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser).
Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk.
Herefter strøs flormelis over (med si) - bare massen er dækket.
Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film - eller byg et tårn, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen).
Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen
En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen.
Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en elpisker til den er blevet "hvid" og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser).
Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk.
Herefter strøs flormelis over (med si) - bare massen er dækket.
Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film - eller byg et tårn, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen).
Man kan også sagtens bruge kageudtikkere af metal, tror bestemt det bliver nogle fine skumfiduser. Jeg valgte dog bare at skære dem ud.
Her er resultatet:
Inden servering skal det overskydende flormelis lige børstes af, så ser de mere indbydende ud.
Enjoy
Ingen kommentarer:
Send en kommentar